onsdag 30 maj 2007

Scrappat

Det är så tråkigt väder ute!! Aldrig tar det slut på regnet verkar det som. Jag som tänkte visa min planteringshörna som jag gjorde färdig för några dar sen, men vem vill vara ute och fota i det här vädret? Inte jag!
Jag visar en scrappsida på mina tvillingar istället. Här är de 5 månader. De halvsitter i vagnen och det ser inte ut att vara så bekvämt., men bilden blev så rolig tycker jag!
Hoppas det slutar regna snart!!! Kram!

fredag 25 maj 2007

En liten promenad

I byn där jag bor, finns en fin promenadväg. Här promenerar vi med barnen så ofta vi kan.
Vi går förbi ett gammalt övergivet hus. I en hästhage finns två nyfikna hästar som kommer fram och hälsar på oss varje gång vi går förbi
Mums!
-Hej då, hästarna, ropar tvillingarna och vinkar när vi går vidare.
Smultronblomma.
Trevlig pingst på er allihopa! Kramar!

onsdag 23 maj 2007

Mina favoritsaker

Min kanna som heter Kajsa, från Rörstrand. Köpt på loppis för flera år sen.
En akvarell målad av Katarina Isacsson.
Sist men inte minst, min älskade kaffepanna! Den är inte vacker men den kokar så gott kaffe!!


Jag älskar kokkaffe!!







Jag har blivit utmanad av Solkatter och Dammråttor att visa tre av mina favoritsaker! Jättesvårt! Har ju många saker jag tycker om!



Nu skickar jag utmaningen vidare till hem och liv, Underbara små ting och Marres hörna

Skulle vara kul att se era favoritsaker. Jag säger som de andra, känn er inte tvingade, gör det bara om ni vill!

måndag 21 maj 2007

Järvzoo

Om ni har vägarna förbi Järvsö i sommar, kan jag rekommendera ett besök på Järvzoo.
En nästan 3 km lång trätrottoar leder dig till djuren i skogen.
Här kan du se vargar
björnmamma med sina ungar.
Vacker utsikt.
Har egentligen fler bilder att visa för här finns renar, älgar, fjällräv, rödräv, myskoxen och många fler djur. Tyvärr kan jag inte lägga ut mer än 5 bilder! (är det nån som vet varför?)
Det finns också en mysig rastplats mitt i skogen där man kan grilla korv eller köpa fika.
Att gå på Järvzoo är en skön och rofylld promenad.
Glöm ej att ta med kikaren.

torsdag 17 maj 2007

Katt och änglar.

Måste få visa en bild på vår katt Pånken. Han är snart 8 år och världens goaste katt!
Mera änglar...
Samma änglar som på kudden, här som kökshandduk. Tryckt på linnetyg.

måndag 14 maj 2007

Änglakudde

Den här kudden har jag tryckt och handmålat. Har även gjort brickor med det här mönstret men dom har jag sålt.
Närbild på min ängel.

fredag 11 maj 2007

Kattbrickor

Tänkte jag skulle visa mina kattbrickor. Det här trycket gjorde jag för flera år sen. Skulle vilja lära mig flerfärgstryck, här har jag först tryckt katten på textil och sen målat bakgrunden. Skulle gå snabbare om man trycker bakgrunden också. Jag får väl leta mig en kurs där de lär ut flerfärgstryck. Sedan skickar jag tygbitarna som jag har tryckt, till en brickfabrik. Där lamineras tygbitarna in i björkfanér. Man kan också skicka in barnens teckningar och få dom gjorda till brickor.
De här brickorna är små och perfekta att använda som smörgås och kaffebricka framför tv:n eller som kakfat osv. Skulle vilja göra några nya mönster men måste vänta tills mitt pysselrum blir klart. Till hösten kanske jag kan visa några nya fina tryck.
Bilderna blev inte så bra men den översta brickan är blå, den nedre är grön.
Trevlig helg önskar jag er alla! Kram.

torsdag 10 maj 2007

Borta bra men hemma bäst!

Borta bra men hemma bäst! Oj, vad dagarna i Stockholm gick fort! Hann inte med hälften av det vi ville göra. Vi hann iallafall med ett besök på Hallwylska museet och fika på cook book café, på Birger jarls gatan. Jösses flickor, hette teatern som vi var på. Bra , men lång, 4 timmar. På vägen hem så svängde vi in på Överjärva gård, tyvärr så var det mesta stängt där, får åka dit en annan gång. Den här katten, som är fylld med lavendel, köpte jag på Noa Noa.
Visar några bilder från förra året, den 7 maj. Här är mina flickor 1,5 år. Den här dagen var det mycket varmare än vad det är idag.Mina små hjälpredor!

söndag 6 maj 2007

Plantering

Idag har det varit fint väder här. Vi passade på att göra i ordning rabatten som vi började på i höstas. Min snälla svärmor kom med en massa fina perenner som vi planterade. Kommer tyvärr inte ihåg vad alla blommorna hette, gul och blå lilja minns jag iallafall. Resten får jag be svärmor skriva upp. Hoppas jag någon gång blir duktig på blommor och trädgård! Försöker iallafall.


Hittade en fin Natt och Dag i min trädgård. Söt va?

Tidigt i morgon bitti åker jag och min man till Stockholm. Vi ska gå på teater, äta god mat och bara mysa. Det kommer att bli jobbigt att vara ifrån tvillingarna, Men känner att vi behöver komma ifrån vardagen ett tag. Det bästa med att åka bort, är att få längta hem! Sen när man kommer hem så är det så härligt att vara hemma!

Kram till er alla, vi "ses" på onsdagkväll.

fredag 4 maj 2007

Penséer

Vi hittade en gammal rostig vattenho, när vi städade ut grejor som förra husägaren hade sparat på. Den blir fin att plantera blommor i tänkte jag, blåa blommor skulle bli fint. Jag köpte söta blåa penséer och planterade dem.
Visst blev det väl ganska fint, men jag blev inte nöjd. Tycker inte blommorna syns så bra mot det rostiga. Jag velade hit och dit i några dagar, sen bestämde jag mig för att köpa en annan färg på penséerna.
Det blev vitt! Visst blev det mycket finare? Nu syns ju blommorna. Nu blev jag äntligen nöjd.
De blå blommorna fick jag plantera ut på olika ställen i trädgården. På husväggen.
I en blomlåda på lekstugan, och i några krukor. Det blev ju bra till slut!

onsdag 2 maj 2007

Poolen

Nu längtar jag efter sommar, sol och bad!
Vi har en stor härlig pool på vår gård! När vi köpte vårt hus för snart 2 år sedan, så var poolen trasig, väldigt smutsig och det fanns inget staket runt om. Jag var ju livrädd att tvillingarna skulle trilla i, så min man fick sätta upp ett staket snabbast möjligt! Min man och några killar skurade och lagade poolen i flera slitsamma dagar, innan Brandkåren äntligen kunde komma och fylla den med vatten! Vilken lycka för alla barnen! Vattnet var ju iskallt i flera veckor.
Sen blev hela familjen sjuk, i flera veckor! Världens förkylning som aldrig ville ge sig! Ingen kunde bada eller orkade bada!
Jag tror jag badade 3 gånger.
I sommar hoppas jag att vi får bada lite mer!
Egentligen så gillar jag hellre att bada vid nån mysig sjö och känna sanden mellan tårna.
Det är ju ganska mycket jobb med en pool också. Men vi behåller nog poolen ett tag till för barnens skull.